Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
Dobrý ročník → výjimečný sud

Dobrý ročník → výjimečný sud

Sklep

Nejlepší vína na celém světě jsou vyráběna v dubových sudech. Vyberte si z naší nabídky sudů SKLADEM.

Jsme přesvědčeni, že určitá vína si zasluhují řešení, která jim umožní plně odhalit jejich potenciál při respektování jejich jedinečného charakteru a původního výrazu.
Nejlepší vína na celém světě jsou vyráběna v dubových sudech. Podmínky zrání, kdy je víno v kontaktu se dřevem, přirozeně kombinují všechny faktory potřebné pro stabilizaci, zušlechťování a obohacení vína, a to jak po chemické stránce, tak i za účelem potěšení všech smyslů.

Francouzský dub (dub zimní) 

Vyznačuje se vysokým obsahem aromatických látek s přiměřeným podílem ušlechtilých taninů. Sudy s jemnou strukturou letorostů se skvěle hodí pro vinifikaci bílého i červeného vína. Při správném výběru sudu (velikost, pálení) jsou použitelné pro všechny odrůdy. 
Přínos vínu: zdokonalení struktury vína, komplexnost a organoleptická rovnováha, elegantní, jemná a plnější chuť.

Americký dub (dub bílý)

Obsahuje 2krát až 5krát větší množství aromatických látek než evropský dub, což mu propůjčuje výjimečný aromatický potenciál. Díky vysoké hladině aromatických směsí a nízké hladině ellagitaninů se sudy doporučují především pro krátké zrání, které se snaží eliminovat tanin, ale zároveň zvýšit aromatickou komplexnost vína.
Přínos vínu: komplexní aromatický charakter, zvyšuje plnost vína, intenzivnější aroma koření a vanilky.

Kombinace francouzského a amerického dubu: 

Kavkazský dub (dub zimní) 

Pochází z kavkazských lesů. Vlastnosti dřeva jsou podobné jako u francouzského dubu, avšak vysoký obsah tříslovin a střední aroma zajišťuje jeho dlouhodobou využitelnost. Sudy z kavkazského dubu jsou vhodné pro zemité typy vín, u kterých zvyšuje svěžest a aroma. Tyto sudy doporučujeme pro bílá vína s intenzivním podtextem. 
Přínos vínu: zachovává svěžest a aroma vína; díky nízkému obsahu laktonů vyzvedává vlastní charakter vína.


Pálení (toustování) sudu ovlivňuje chemickou strukturu dřeva a dává vínu v něm uloženému žádoucí tóny. Taniny ze dřeva se při zrání vína nemění a dávají vínům typické vůně odpovídající typu pálení. Obvykle po třech letech, nejdéle po pěti, se však vliv sudu na chuť vína vytratí a aromatické látky se ze dřeva zcela vyluhují.


Širokou nabídku barikových sudů IHNED K DODÁNÍ najdete na BS eshopu

 
Nabídku sudů SKLADEM průběžně doplňujeme. Většinu sudů máme SKLADEM.
V případě, že je vámi vybraný sud vyprodaný, informujte se o termínu dodání na sklad. 
Pro více informací a poradenství k výběru sudu kontaktujte BS obchodní zástupce a enologické poradce.