TANENOL RED FRUIT 100g rozvaž.
Poradí vám Veronika Mikulíková
Registrujte se a získejte slevu
Výhody registraceTANIN
Vlastnosti: nahnědlé granule.Tanenol Red Fruit je směs kondenzovaných taninů většinou extrahovaných ze dřeva ovocných stromů červených plodů. Tyto proanthokyanové taniny jsou vázány k některým aromatickým prekurzorům (nor-isoprenoidy: ß-ionon, ß-damasceon), které jsou zodpovědné za ovocné tóny víně. Tyto prekurzory mohou být během fermentace uvolňovány za pomoci kvasinek s intenzivní ß-glykosidázovou aktivitou (Challenge Red Fruit, Challenge ES 488, Challenge ES 454). Výsledkem jsou vína nesoucí odrůdové aroma spojené s bohatým ovocným aroma (třešní, jahod, švestek, borůvek a malin) vzniklým během fermentace.Navíc Tanenol Red Fruit pomáhá stabilizovat barvu a svým antioxidačním účinkem chrání před oxidací primárního aroma.Aplikace: růžové víno nebo mladá a středně zralá červená vína- u vín, kde chceme zvýšit aroma červeného ovoce a ochránit primární aromaAplikace do moštu před nástupem fermentace nebo v průběhu fermentace (aby se uvolnily aromatické prekurzory obsažené v tomto přípravku).
Dávkování:
Červené hrozny: 10 – 30 g/100 kg
Růžový mošt: 2 – 15 g/hl
Tanenol Red Fruit by měl být přidán do moštu ve dvou částech: první zároveň s kvasinkami, druhá v 1/3 fermentace. V případě nahnilých hroznů je lepší nejprve použít (ve fázi očkování kvasinkami) silný antioxidační tanin Tanenol Blanc nebo Tanenol Rouge a potom v 1/3 fermentace přidat najednou Tanenol Red Fruit.
Instrukce pro použití: Za neustálého míchání rozpusťte Tanenol Red Fruit v 10 dílech teplé vody. Přidejte do celého objemu moštu použitím Venturiho trubice nebo dávkovacího čerpadla.
Uskladnění: uzavřené balení skladovat v chladném, suchém, dobře větratelném místě.
Rozměry produktu
Hloubka | 1,0 cm |
Šířka | 15,0 cm |
Výška | 20,0 cm |
Články k produktu
Technologie výroby vína pro Frankovka
Pro naše zákazníky budeme postupně vydávat doporučení na výrobu vín, z (…)