Nalezené články

Krystalizace vinných zákalů
Správná stabilizace je klíčovým krokem pro zajištění esteticky i senzoricky dokonalého vína.
Celý článek
Jak na termolabilní bílkoviny?
Správným čiřením vína zajistíme jejich lepší filtrovatelnost, stabilitu a odstranění některých vadných vůní a chutí.
Celý článek
Finalizace mladého vína ročníku 2023
Jakým způsobem ošetřit a připravit mladé víno nebo Svatomartinské na lahvování?
Celý článek
Nejčastější technologické chyby při ošetřování a stabilizaci vín
Jaké jsou nejčastější chyby pohledu zkušeností vinařské laboratoře?
Celý článek
Poškození vína světlem
Jaké jsou příčiny, prevence a možnosti ošetření vína poškozeného světlem?
Celý článek
Problémy s vyššími obsahy vápníku ve vínech ročníku 2022
Celosvětově se setkáváme se stále častějšími problémy vznikající následkem vysokého obsahu vápníku ve víně.
Celý článek
Doporučení BS enologa před vinobraním
Blíží se kampaň a v souvislosti s aktuálním stavem hroznů ve vinicích doporučujeme praktické produkty.
Celý článek
Jak na stabilizaci krystalických zákalů?
Problematika stabilizace krystalických zákalů aneb vinan DRASELNÝ nebo vinan VÁPENATÝ?
Celý článek
Jedinečné stanovení krystalické stability vín
Představujeme nové zařízení, které našim laborantkám umožní přesné stanovení krystalické stability vína.
Celý článek
Vinan vápenatý versus vinný kámen
Víte, jaký je rozdíl mezi hydrogenvinanem draselným (vinný kámen) a vinanem vápenatým?
Celý článek
Jak předpovědět míru nestability bílkovin
Článek o bílkovinných zákalech aneb Jak nejlépe předpovědět míru nestability bílkovin.
Celý článek
Tipy pro stabilizaci vína
Pro současný trh s vínem je zásadní, aby byla vína vizuálně přitažlivá pro spotřebitele: jakýkoliv zákal nebo sraženina je nepřijatelná a může poškodit pověst značky.
Celý článek
Rizika vysokého pH moštu
Již první rozbory moštů v letošním roce naznačovaly extrémně vysokou hodnotu pH moštů. Tato skutečnost se s každým dalším rozborem potvrzuje.
Celý článek