Chladící sortiment Pulltex se slevou 20 % se slevovým kódem CHLADIME2025.

Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
TRAMÍN ČERVENÝ

TRAMÍN ČERVENÝ

Sklep

Pro naše zákazníky vydáváme doporučení na výrobu vín, z jednotlivých odrůd révy vinné, s produkty, které máme v našem sortimentu.

Opět po roce přinášíme doporučení k výrobě vín z různých odrůd, a to s použitím našich produktů.

Odrůda Tramín červený patří mezi starobylé aromatické odrůdy, které se vyznačují výrazným květinovým charakterem a nižším obsahem kyselin. Vhodná je pro výrobu polosuchých až polosladkých vín, ale také pro aromaticky bohatá vína typu výběr z hroznů či výběr z bobulí.

Vhodná půda a poloha pro pěstování: Tramín červený vyžaduje teplejší polohy s dostatkem slunce, ideálně na chráněných svazích. Preferuje lehčí, dobře propustné půdy s dostatečným obsahem vápníku. Vzhledem k ranému rašení je náchylnější na jarní mrazíky.

Hrozen a víno: Hrozny jsou menší, se silnou růžovošedou slupkou, často ojíněné. Víno z Tramínu bývá extraktivní, s nižší kyselinou, ale velmi intenzivní aromatikou. Typické jsou tóny růží, květin, koření, muškátu a někdy i liči.



Technologie výroby vína:

Ošetření hroznů

ASSOTAN v dávce 20 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu)
ENZYM AROM MP v dávce 2 g/hl (enzym pro výrobu aromatických vín)

Ošetření a číření moštu

Hrachový protein rostlinného původu PLANTIS L v dávce 70 ml/hl

ENZYM EZ FILTER v dávce 2 ml/hl (rychlé pročištění moštu a lepší sedimentace moštu)

Fermentace

Drť OENOFIRST 00 v dávce 50 g/hl (drť z nepáleného frnacouzského dubu)
PROLIE AROM V DÁVCE 30 g/hl (budčečné stěny kvasinek se zvýšeným obsahem manoproteinů a aminokyselin) 
Kvasinky: Kvasinky 123 v dávce 20 g/hl
Výživa pro kvasinky: NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin)
Výživa od druhé poloviny fermentace: NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl - buněčné stěny kvasinek a celulóza 
Výživa do třetí třetiny fermentace: NUTRIFERM NO STOP v dávce 20 g/hl - snižuje riziko předčasného zastavení fermentace

Ležení a zrání vína

Zrání v nerezu: nerezová nádrž o objemu 400 l s plovoucím víkem a duší 
Zrání v sudu: vhodné pro plnější a extraktivnější vína, zejména z vyzrálejších hroznů (např. výběr z hroznů) Barikový sud ICONE BLANC 225 l 


Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.

Další odrůdy najdete ZDE.


Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář

Doporučené přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.

Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.