Chladící sortiment Pulltex se slevou 20 % se slevovým kódem CHLADIME2025.

Nabídka produktů
Košík0

V košíku zatím nic není

Nejprodávanější zboží

Způsoby doručení

  • Osobní odběr 17 Kč
  • Česká pošta od 85 Kč
  • Zásilkovna 73 Kč
  • Přepravní služba od 115 Kč
HIBERNAL

HIBERNAL

Sklep

Pro naše zákazníky vydáváme doporučení na výrobu vín, z jednotlivých odrůd révy vinné, s produkty, které máme v našem sortimentu.

Opět po roce přinášíme doporučení k výrobě vín z různých odrůd, a to s použitím našich produktů.

Odrůda Hibernal je moderní moštová odrůda určená k výrobě kvalitních bílých vín. Byla vyšlechtěna v Německu křížením odrůd Seibel 7053 a Ryzlink rýnský. Vyznačuje se vysokou odolností proti houbovým chorobám, což ji činí vhodnou pro ekologické vinohradnictví. Zkrácené označení HI.

Vhodná půda a poloha pro pěstování: Hibernal je odrůda s nižšími nároky na klimatické podmínky, zvládá i chladnější oblasti. Doporučuje se pěstovat na středně těžkých, výživných a dostatečně provzdušněných půdách. Ideální jsou slunné svahy s dobrou cirkulací vzduchu. V České republice se dobře uplatňuje v různých vinařských podoblastech.

Hrozen a víno: Hrozen je středně velký až velký, volnější, s kulatými bobulemi zelenožluté barvy. Slupka je pevná, s jemným ojíněním. Víno z Hibernalu se vyznačuje svěží, aromatickou vůní, často s výraznými tóny citrusového ovoce, angreštu či černého bezu. V chuti bývá plné, pikantní, s vyšší, živou kyselinou a delší perzistencí. Díky své aromatice se hodí jak k mladým svěžím vínům, tak i k výrobě vín s vyšším zbytkovým cukrem.


Technologie výroby vína:

Ošetření hroznů

ASSOTAN v dávce 20 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu)
ENZYM AROM MP v dávce 2 g/hl (enzym pro výrobu aromatických vín)

Ošetření a číření moštu

Hrachový protein rostlinného původu PLANTIS L v dávce 70 ml/hl

ENZYM EZ FILTER v dávce 2 ml/hl (rychlé pročištění moštu a lepší sedimentace moštu)

Fermentace

Tanin: TANENOL CITRUS v dávce 2 g/hl pro zvýšení ovocného aroma vína
Kvasinky: Kvasinky ES 181 v dávce 20 g/hl  
Výživa pro kvasinky: NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin)
Výživa od druhé poloviny fermentace: NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl - buněčné stěny kvasinek a celulóza 
Výživa do třetí třetiny fermentace: NUTRIFERM NO STOP v dávce 20 g/hl - snižuje riziko předčasného zastavení fermentace

Ležení a zrání vína: nerezová nádrž o různém objemu Nádrž nerez s plovoucím víkem 200 l s duší Ghidi

Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.

Další odrůdy najdete ZDE.


Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář

Doporučené přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.

Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.