
NEUBURSKÉ
Sklep
Opět po roce přinášíme doporučení k výrobě vín z různých odrůd, a to s použitím našich produktů.Pro naše zákazníky vydáváme doporučení na výrobu vín, z jednotlivých odrůd révy vinné, s produkty, které máme v našem sortimentu.
Odrůda Neuburské je moštová odrůda určená k výrobě bílých vín. Pravděpodobně vznikla náhodným křížením Rulandského bílého (Pinot blanc) a Veltlínského zeleného v Rakousku kolem roku 1860. Zkrácené označení NG.
Vhodná půda a poloha pro pěstování: Odrůda má střední nároky na polohu a půdy. Nejlépe se jí daří ve výživných, hlubších a vápenitých půdách. Je vhodná do chráněných poloh s dostatkem slunce, zejména v mikulovské a znojemské podoblasti.
Hrozen a víno: Hrozen je středně velký, kompaktní, s kulatými až oválnými bobulemi žlutozelené až zlatožluté barvy. Slupka je pevnější, s jemným ojíněnímVíno má jemnou ovocnou vůni, často s tóny hrušek, peckovin nebo květin. V chuti je plné, kulaté, s měkčí kyselinou a harmonickým projevem. Vhodné jak k přímé konzumaci, tak i pro archivaci u výběrových sklizní.

Technologie výroby vína:
Ošetření hroznů
ASSOTAN v dávce 20 g/hl (kombinace SO2, kyseliny askorbové a galického taninu)ENZYM RS v dávce 2 ml/hl (speciálně určený pro těžko čiřitelné bílé mošty)
Ošetření a číření moštu
Hrachový protein rostlinného původu PLANTIS L v dávce 70 ml/hlENZYM RS v dávce 1 ml/hl (rychlé pročištění moštu a lepší sedimentace moštu)
Fermentace
Tanin: TANENOL CITRUS v dávce 3 g/hl pro zvýšení ovocného aroma vínaKvasinky: TOP ESSENCE v dávce 20 g/hl
Výživa pro kvasinky: NUTRIFERM AROM PLUS v dávce 20 g/hl před začátkem kvašení (těla kvasinek s vysokým obsahem volných aminokyselin)
Výživa od druhé poloviny fermentace: NUTRIFERM ADVANCE v dávce 20 g/hl - buněčné stěny kvasinek a celulóza
Výživa do třetí třetiny fermentace: NUTRIFERM NO STOP v dávce 20 g/hl - snižuje riziko předčasného zastavení fermentace
Ležení a zrání vína: nerezová nádrž o různém objemu Nádrž nerez s plovoucím víkem PP 200 l olej (N) Letina | BS vinařské potřeby (vinarskepotreby.cz)
Výsledná kvalita vína závisí především na zdravotním stavu hroznů. Správném načasování termínu sklizně s ohledem na hodnotu pH a obsahu kyselin. Dodržování přesných technologických postupů a v neposlední řadě, důkladné sanitaci všech výrobních prostor.
Za enologický tým Bronislav Hejl a Ing. Miloš Vidlář
Doporučené přípravky zakoupíte na BS prodejnách nebo e-shopu.
Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.
Pro více informací pište na hejl@vinarskepotreby.cz nebo kontaktujte BS obchodní zástupce.