Nalezené články
Enzymy a kvasinky
Praktický přehled enzymů, kvasinek, dusíkatých živin a polysacharidů vám pomůže při výběru správného přípravku.
Celý článekZkušenosti vinařů s bio kvasinkami 2B Ferm
Kvasinky 2B Ferm rozšířují na českém trhu nabídku čistě přírodních preparátů.
Celý článekEnolog doporučuje přípravky pro sezónu
Novinky ze světa přípravků pro zvýšení jakosti vina: STAB MICRO M a kvasinky U42.
Celý článekJak zachovat odrůdovost a podpořit aromatiku vína?
Jaké kvasinky použít pro podporu aromatiky nebo zachování odrůdovosti vína?
Celý článekPředsběrová analýza 37. týden
Letos poprvé v rámci předsběrové analýzy sledujeme i parametry hroznů pocházejících ze Znojemské oblasti, konkrétně z Dobšic a Dyje.
Celý článekNejčastější technologické chyby při ošetřování a stabilizaci vín
Jaké jsou nejčastější chyby pohledu zkušeností vinařské laboratoře?
Celý článekMikrobiologická kontaminace a sanitace
Článek z dubnového vydání Vinařského obzoru na téma MIKROBIOLOGIE.
Celý článekPoškození vína světlem
Jaké jsou příčiny, prevence a možnosti ošetření vína poškozeného světlem?
Celý článekPředsběrová analýza 38. týden
Z pohledu zvyšování cukernatosti počasí není optimální a očekávaný nárust obsahu cukrů se nekoná.
Celý článekKvalita odrůdy rulandské modré
....změna základních parametrů červené odrůdy Rulandské modré v průběhu dozrávání hroznů na území velkopavlovické oblasti
Celý článekMalolaktická fermentace
Klíčovým parametrem úspěšné MLF je složení vína. Jedná se především o obsah alkoholu, pH, teplotu a hodnotu celkového oxidu siřičitého.
Celý článekPředsběrová analýza 2021 - 38. týden
Z pohledu zvyšování cukernatosti představovaly uplynulé teplé dny optimální podmínky.
Celý článekDoporučení BS enologa před vinobraním
Blíží se kampaň a v souvislosti s aktuálním stavem hroznů ve vinicích doporučujeme praktické produkty.
Celý článekPřednosti druhově bohatých směsí pro zelenění vinic
Ozeleňovací směsi představují více výhod pro pěstování révy vinné.
Celý článekKontrola mikrobiologické čistoty se vyplatí
Při přípravě vína pro lahvování je samozřejmostí ověření krystalické a bílkovinné stability a obsahu oxidu siřičitého. Zároveň se již mnoha vinařům osvědčuje ověření také mikrobiologické stability(…)
Celý článekJe čas pro výsev směsí pro trvalé ozelenění vinic
Druhově bohaté ozeleňovací směsi mají mezi vinohradníky svoje příznivce a odpůrce. Jaké jsou výhody trvalého ozelenění?
Celý článek